E-shop
Scroll to Top

Infra kúrenie: Čo to je a aké má výhody?

Infra kúrenie je moderným trendom s množstvom cenných výhod. Ide o skvelé riešenie nielen do rodinných domov, ale aj bytov. Okrem toho, že je zdraviu prospešné, ešte k tomu prináša aj benefit v podobe šetrenia energie. Čo by ste o ňom mali vedieť? A bude vôbec vhodnou voľbou aj do vašich priestorov?

Ako funguje infra kúrenie?

Pokiaľ chcete vo vašej domácnosti využívať infra kúrenie, rozhodnúť sa môžete napríklad pre NanoCloth vykurovaciu infra rohož. Tá sa inštaluje pod podlahu, pričom jej montáž je rýchla a jednoduchá. Vďaka revolučnej štruktúre poteší bezúdržbovou prevádzkou a životnosťou až 80 rokov. K dispozícii sú 3 výkonové verzie – 80, 120 a 220 W.

Prirodzený spôsob vykurovania

Samotné infra kúrenie je založené na pomerne jednoduchom fyzikálnom princíp e. Do vykurovacej rohože prichádza elektrický prúd, ktorý je premieňaný na infračervené žiarenie s dlhou vlnovou dĺžkou, ktoré ľuďom neškodí. Práve naopak, je veľmi prirodzené a prospešné. Využíva sa dokonca aj na novorodeneckých oddeleniach v nemocniciach.

Výhody infra podlahového kúrenia

Infra podlahové kúrenie prináša v porovnaní s klasickým vykurovaním prostredníctvom radiátorov viacero výhod. Toto sú tie najvýznamnejšie.

Rovnomerná distribúcia tepla

Radiátor je bodový zdroj tepla, čo znamená, že miestnosť nevyhrieva rovnomerne. Zároveň trvá dlhšie, kým pocítite jeho účinok. Naopak, infra kúrenie pod podlahou naraz zohreje všetky zákutia izby. Má okamžitý nábeh a nespôsobuje výraznú fluktuáciu teploty.

Zníženie prašnosti a rizika plesní

Keďže z podlahového kúrenia sa teplo šíri rovnomerne, nedochádza k víreniu vzduchu. To ocenia najmä alergici. Taktiež sa nemusíte obávať vzniku plesní. Tie sa častokrát objavujú práve pri radiátorovom vykurovaní.

Infra kúrenie: Čo to je a aké má výhody? - Hevolta - Spájame technológie s pohodlím

Udržanie optimálnej vlhkosti vzduchu

Nevýhodou radiátora je vysušovanie vzduchu v interiéri, čo môže negatívne vplývať na zdravie. Infra rohož zohrieva miestnosť rovnomerne a prirodzene, takže nespôsobuje výrazné zmeny vlhkosti.

Vedeli ste, že zo zdravotného hľadiska je optimálne udržiavať vlhkosť v interiéri na úrovni 40 až 60 %?

Nižšia spotreba energie

Infra rohož Hevolta NanoCloth môže mať až o 30 % nižšiu spotrebu energie než klasický elektrický radiátor. Hlavným dôvodom je použitie revolučnej technológie, ktorá je mimoriadne efektívna.

Spotrebu energie viete ešte viac znížiť prostredníctvom inteligentného termostatu Hevolta Mind, ktorý dokážete ovládať pomocou aplikácie v smartfóne. Benefitom je aj možnosť nastaviť si praktické časovače. V neposlednom rade, k zníženiu nákladov a vyššiemu komfortu používania napomáha aj moderná termoregulácia.

Je infra kúrenie dobrou voľbou aj pre vás?

Keďže infra kúrenie Hevolta NanoCloth sa dá jednoducho inštalovať do rôznych priestorov, vhodné je ako pre novostavby, tak pre staršie nehnuteľnosti. Pri starých domoch či bytoch však v niektorých prípadoch môžu byť nutné určité úpravy podláh – napríklad, ak nie sú podlahy úplne rovné.

Dôležitá je tiež voľba vhodnej podlahy. Infra kúrenie je síce kompatibilné s rozličnými typmi, no treba si dávať pozor na hrúbku, ktorá môže blokovať prestup infračerveného žiarenia a znižovať tak účinnosť.

Zdieľajte na sociálnych sieťach

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prečítajte si tiež

Scroll to Top