E-shop
Scroll to Top

5 dôvodov, prečo má rekuperácia do domu zmysel

Rekuperácia do domu predstavuje moderný systém, ktorý prináša viacero benefitov. Na jej inštaláciu je dobré myslieť ešte pri projektovaní novostavby – do konštrukcie daného objektu je totiž potrebné zakomponovať rozvody vzduchu. Samozrejme, rekuperáciu môžete bez problémov namontovať aj do starších nehnuteľností. Rátajte však s dodatočnými stavebnými zásahmi. Prečo nad ňou ale vôbec uvažovať? Prezradíme vám hneď 5 dôvodov.

Prečo sa rekuperácia do domu skutočne oplatí?

Moderná rekuperácia do domu, akou je napríklad Hevolta AirChange, prináša viacero výhod, ktoré by ste určite ocenili aj vy. Využíva najmodernejšie konštrukčné riešenia a taktiež zabezpečujúce vysoký komfort a úsporu energie. V mnohých oblastiach vám tak dokáže citeľne zlepšiť kvalitu života.

5 dôvodov, prečo má rekuperácia do domu zmysel - Hevolta - Spájame technológie s pohodlím

  1. Čistý vzduch bez alergénov

Keď si otvoríte okno, do vašej domácnosti vpustíte množstvo rôznych baktérií, alergénov či toxických látok, ktoré sa voľne vyskytujú vo vzduchu. Vďaka rekuperácii Hevolta AirChange je však tomuto problému koniec. Súčasťou systému je totiž špeciálna trojcestná filtrácia. Tá pozostáva z:

  •   pre-filtra, ktorý zbavuje vzduch veľkých častíc (napríklad hmyzu),
  •   uhlíkového filtra, ktorý pohlcuje formaldehyd, benzén a iné toxické plyny a zamedzuje prieniku pachov z vonkajšieho prostredia (napríklad dym),
  •   hepa filtra zachytávajúceho peľ či iné alergény.

Tip odborníka: Aby rekuperácia bežala dlhodobo efektívne, je nutné filter pravidelne čistiť – ideálne aspoň raz za 3 mesiace.

  1. Eliminácia potreby vetrania

Vďaka rekuperácii prebieha výmena vzduchu medzi exteriérom a interiérom neustále – 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Nemusíte myslieť na to, že niekoľkokrát za deň je potrebné otvoriť a zatvoriť okná, pričom by dochádzalo k neefektívnemu vypúšťaniu tepla cez otvorené okno. No a vzhľadom na to nehrozí ani vznik prievanu.

  1. Výmena vzduchu s minimálnymi tepelnými stratami

V zimnom období je vetranie spojené s citeľnými tepelnými stratami. Vaše peniaze tak pri každom otvorení okna jednoducho vyhadzujete do vzduchu. Následne musíte totiž viac zakúriť. Alebo sa uspokojíte s nižším tepelným komfortom. Pri rekuperácii nemusíte robiť žiadne kompromisy. Pomocou spätného získavania tepla je možné ohriať prívod vonkajšieho vzduchu až s 90-percentnou účinnosťou.

Vďaka unikátnemu systému rekuperácie Hevolta AirChange dokážete v zimných mesiacoch ušetriť 40 – 50 % energie oproti klasickému kúreniu a vetraniu.

  1. Optimálna vlhkosť vzduchu

Vedeli ste, že ak vlhkosť v domácnosti prekročí hranicu 60 %, až dvojnásobne sa zvyšuje množstvo mikroorganizmov vo vzduchu? Hrozí tak vyššia šanca vzniku plesní, alergií či rôznych ochorení. Na druhej strane, ani nízka vlhkosť vzduchu nie je optimálna – môže spôsobovať napríklad problémy so sliznicami.

Vďaka kontinuálnej výmene vzduchu prostredníctvom rekuperácie je možné interiérovú vlhkosť udržať v optimálnych hodnotách, teda okolo 40 – 55 %.

  1. Lepší spánok a psychická výkonnosť

Absencia čerstvého vzduchu a zvýšený objem CO2 sa môže prejavovať malátnosťou alebo aj častým budením sa počas noci. Rekuperácia do domu zabezpečí, že budete vždy dýchať čistý vzduch. Vaše telo tak získa dostatok kyslíka, ktorý prispieva k lepšej koncentrácii, dobrému spánku a celkovo efektívnejšiemu fungovaniu jednotlivých orgánov.

Zdieľajte na sociálnych sieťach

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Prečítajte si tiež

Scroll to Top